Nordens bästa priser | 100% nöjd kundgaranti | Snabba leveranser | 5/5 Stjärnor på pricerunner

Vanliga frågor om hårfiber


Fråga: Hur ser innehållsförteckningen ut?

Svar: Hårfiber innehåller Gossypium Herbaceum fiber (bomull) och mineralbaserade färgämnen (naturlig järnoxid).  

Fråga: Vad är hårfibrer gjort av? 

Svar: hårfibrerna är uppbyggda av organiskt keratin, ett protein som utgör den största beståndsdelen i mänskligt hår. Fibrerna har en naturlig statisk laddning som gör det möjligt för dem att fästa vid även de finaste av hårstrån. Hårfiber är helt naturligt och innehåller inga farliga kemikalier som kan skada ditt hår eller hårbotten. 

 Varför tappar jag håret? Tunnhårig

Fråga: Påverkas hårtillväxten? 

Svar: Nej, hårfiber är en produkt i rent kosmetiskt syfte, den varken främjar eller hämmar hårtillväxt. De naturliga keratinfibrerna täpper inte till porer och påverkar inte heller hårbottnens kondition. 

 

Fråga: Stannar hårfiber kvar vid vind, regn och under fysisk aktivitet? 

Svar: Hårfibrerna stannar på plats i såväl vind och lättare regn, samt vid fysisk aktivitet. Men inte vid vanligt regn. De allra flesta fibrerna stannar i håret tills det att du tvättar det.  

 

Fråga:   Kan jag använda hårfiber med stylingprodukter?

Svar:   Det går utmärkt, men det är rekommenderat att applicera hårfiber efter att man haft i t.ex. gelé eller vax eller användning av plattång, locktång eller hårfön. Just hårspray kan eventuellt appliceras efter hårfibrer snarare än före.

 

Fråga:   Hur länge räcker en burk?

Svar:   En burk eller refill på 25g ska räcka i ungefär 60 dagar.

 

Fråga:   Kan man blanda färger?

Svar:   Det går utmärkt och kan vara ett bra sätt att få fram en passande färg om ingen av grundfärgerna passar din hårfärg i grundutförande. 

 

Fråga: Hur applicerar man hårfibrer? 

Svar: Hårfibrer ska helst appliceras i nytvättat, torrt hår. Balsam går bra att använda i längderna, men bör undvikas vid hårets rot för att hårfibrerna ska få ett så bra fäste som möjligt. Pudra fibrerna över de områden där du vill att håret ska se tätare och fylligare ut, därefter fibrerna varsamt med kam eller med fingrarna. Eller använd en applikator enligt nedan film! 

 

Fråga: Vad händer om jag får hårfiber på mina kläder? 

Svar: Om du skulle få hårfibrerna på dina kläder eller sängkläder kan de enkelt borstas av. Alternativt går dem bort med vatten. 

 

Fråga: Kan jag använda hårfibrer för att täcka utväxt efter hårfärgning?

Svar: Hårfiber kan användas för att täcka utväxt, då färgskillnaden mellan naturligt hår och färgat hår blir mindre påtaglig. De kan även användas för att till exempel minska synligheten av extentions-fästen. 

Vi rekommenderar att du beställer någon av våra färg tester för att vara säker på vilken färg som funkar bäst för dig!  

Se alla våra produkter genom att klicka här! Eller beställ ett testkit här!