Nordens bästa priser | 100% nöjd kundgaranti | Snabba leveranser | 5/5 Stjärnor på pricerunner

Vad är keratin hårfibrer? Finns det några biverkningar?


Hårfibrer har under de senaste åren blivit en sensation bland hårbehandlingar tack vare användarvänligheten, den låga kostnaden och de relativt bra resultaten i relation till priset. Faktum är att det uppskattas att mer än 80% av män - och 50% av kvinnor - kommer att drabbas av alopeci någon gång under sin livstid... och detta förklarar mycket om denna produktens succé.

Om du funderar på att köpa hårfibrer för ditt håravfall, vill vi i detta inlägg klargöra alla frågor om den här produkten: vad är den till för, hur länge varar den, vilka biverkningar har den... Om du vill få reda på svaren, fortsätt läsa!

Vad är keratinhårfibrer?

Men vad är hårfibrer? De består av en produkt skapad av mikropartiklar av keratin i pulver; keratin är ett väldigt viktigt fibröst protein som utgör grunden för hår, naglar och hud hos däggdjur. Eftersom hårfibrer har en negativ elektrostatisk laddning, och vårt hår har en positiv, fäster dessa fibrer naturligt i vårt hår och täcker det utan svårigheter.

Tack vare dessa egenskaper har hårfibrer i många år varit en enkel, snabb och ganska billig lösning för att dölja skalliga fläckar eller områden med låg kapillärdensitet: inte bara på huvudet utan också i skägget. Det bör dock noteras att eftersom det är nödvändigt att de fäster vid vårt naturliga hår, kan de inte användas om vi är helt skalliga.

Det finns många varumärken som säljer hårfibrer på marknaden och erbjuder ett brett utbud av färger som till och med kan kombineras för att matcha den exakta tonen i vårt hår. Vår rekommendation är att undvika billiga produkter och alltid välja kvalitetsmärken med ingredienser så naturliga som möjligt. Jason By Sweden har både ett bra pris och garanterar dig 100% nöjd kundgaranti.

Finns det några biverkningar?

Hårfibrer har så gott som inga biverkningar eftersom de i grunden använder ett naturligt protein som keratin, även om de vanligtvis kan innehålla tillsatser som ammoniumklorid eller till och med färgämnen som, beroende på fallet, kan orsaka en allergisk reaktion.

Bortsett från det fäster hårfibrer i håret utan att täppa till hudens porer, så att de kan användas utan stora hälsorisker. De flesta som säljs idag motstår fukt och till och med vatten, lämnar inte fläckar på tyger och kan lätt tas bort genom att tvätta håret med schampo. Om du ska utöva fysisk aktivitet eller någon aktivitet som innebär mycket svettning är det emellertid passande att fixa hårfibrerna med en spray.

Hur länge varar effekten av fibrer i håret?

Eftersom de är så lätta att applicera, billiga och praktiskt taget ofarliga för hälsan kan hårfibrer vara den perfekta lösningen för våra hårproblem...

Så även om vi köper de bästa hårfibrerna som finns tillgängliga, måste vi komma ihåg att detta är en enkel och ekonomisk lösning för att dölja alopeci,